Top Chefs Tour Tilburg

arrangement

Top chefs tour Tilburg

Midden in het Hart van Brabant ligt Tilburg. Een gezellige stad met een rauw randje. Door de wol geverfd en bezig met een ongekende transformatie! Ondernemend, actief en innovatief. Een verrassende stad en liefde op het tweede gezicht, een stad van makers en doeners. Met veel evenementen en gevarieerde optredens. Cafés, barretjes, winkels, restaurants en musea liggen er allemaal op loopafstand van elkaar. De groene omgeving met veel bos nodigt uit om heerlijk te ontspannen.

Tilburgers houden van eten en tafelen. Dit blijkt uit de vele restaurants, culinaire evenementen, eetcafés, kroegen, ijscozaken en koffietentjes die de binnenstad van Tilburg rijk is en de aangrenzende hotspots zoals Piushaven en de Spoorzone. Tilburgers zijn levensgenieters en een groot stuk van dat genot halen ze uit de beleving die de Tilburgse horeca biedt. Gezellig en gemoedelijk met een megagrote G. Kom Tilburg ontdekken!

 

Bij dit arrangement zit het volgende inbegrepen:

-          Een overnachting in een mooie tweepersoonskamer in hotel Mercure Tilburg, midden in de stad (inclusief ontbijt)

-          Excursie in de prachtige Abdij Koningshoeven en het Proeflokaal van La Trappe (inclusief consumptie)

-          En heeeeel veel kortingsbonnen om Tilburg verder naar eigen wens te ontdekken:

o   1+1 entreekaart gratis bij TextielMuseum

o   1+1 entreekaart gratis bij Museum DePont

o   Te fiets door de groene omgeving en naar de abdij? De tweede fiets huur je voor slechts €1,-

o   50% korting op de VVV-binnenstadswandeling

o   30% korting op gehele lunch of diner bij Thrill Grill

o   15% korting bij het nieuwe restaurant Jamie’s Olivier

o   XX% korting bij Bram’s Frites

 

Met dit arrangement pak je ruim €120, - korting

 

 

€ 50,00

Er komt nog € 7,50 aan reserveringskosten bij de uiteindelijke prijs bij.

Resterende tijd

Inhoud arrangement

1 Top Chefs Tour Tilburg Dag 1Om 10:00u starten jullie bij V...

2 Top chefs tour Tilburg Dag 2Vandaag start je de dag met ee...

3 Top Chefs Tour Tilburg

De top chefs tour in het mooie Tilburg voo

Top Chefs Tour Tilburg

VVV Tilburg

Top Chefs Tour Tilburg

Dag 1

Om 10:00u starten jullie bij VVV Tilburg. Hier ontvang je uitleg, tickets, routekaarten en goodies.
Vergeet niet om nog wat persoonlijke tips te vragen, de medewerkers kunnen jullie alle hotspots van Tilburg geven! Hier kan je ook alvast de binnenstadwandeling kopen met 50% korting.  

Het is handig om hierna Tilburg al een beetje te verkennen! Dit kan met een stadswandeling door de binnenstad. Deze wandeling leidt jullie langs bijzondere, mooie en historische plekjes in het centrum van Tilburg en is ongeveer 5 km lang.

Rond 12:00u ga je met je reisgenoot een fiets ophalen bij fietsspecialist Guill van de Ven (tweede fiets voor maar 1 euro) en vervolgens is het lunchtijd bij Bram’s Gourmet Frites. Bram's Gourmet Frites serveert verse frites, afkomstig van aardappelen van lokale boeren.

Om 13:30u is het tijd voor een een rondleiding en een consumptie bij Abdij Koningshoeven. Na de lunch fiets je hier in ongeveer een kwartiertje naartoe. Abdij Koningshoeve staat bekend om het trappisten bier La Trappe. La Trappe, wordt in samenwerking met monniken van de abdij O.L.V. de Koningshoeven gebrouwen. Wereldwijd zijn er slechts zeven trappistenbieren. De bierbrouwerij is gelegen in het Brabantse Berkel-Enschot.

Na de middag in het groen, rond 15:00u, is het tijd voor cultuur en historie in het centrum. Er staat een bezoek gepland aan het TextielMuseum. Het museum heeft niet alleen een uitgebreide collectie, maar is ook een bedrijf. In het museum draaien en produceren de verschillende textielmachines nog altijd. Als bezoeker kijk je in het TextielLab mee over de schouder van talentvolle en gerenommeerde ontwerpers en kunstenaars die er werken aan innovatieve producten. Er zijn vier deelcollecties te bezichtigen: textieltechniek, industriële cultuur, beeldende kunst en textielvormgeving. Elk jaar worden er verschillende tentoonstellingen beschikbaar gesteld.

Na het bezoek aan het textielmuseum kun je vanaf 16:00u inchecken bij hotel Mercure. Dit hotel ligt in hartje Tilburg en op steenworp afstand van de winkels en het uitgaanscentrum. Het hotel beschikt over ruim 100 kamers, waarvan 24 privilege kamers en 1 suite. Daarnaast zijn er 10 familiekamers beschikbaar. Mercure Hotel Tilburg Centrum is een modern hotel, maar met een goed gevoel voor gastvrijheid.

's avonds ga je rond 19:00 uur dineren bij Jamie’s. Jamie's Pizzeria is een ode aan de Italiaanse keuken. Het pizzadeeg is vers, hand gerold en belegd met de beste ingrediënten. Naast pizza’s staan er ook voorgerechten, ovengerechten en desserts op de kaart.

Na het diner kan je in de Tilburgse binnenstad een bezoek brengen aan een van de vele cafeetjes die hier te vinden zijn. Breng een bezoek aan de Piushaven, de Korte Heuvel, het Piusplein of de stadhuisstraat en kies een plekje uit!

 

Contactinformatie

VVV Tilburg
Spoorlaan 434a 013-5323720
5038 CH Tilburg,   Tilburg vvvarrangementen@tilburg.nl
Nederland www.vvvtilburg.nl/
Dagdeel
Tijdsbestek Niet aangegeven
Aantal personen 2
Leuk voor Alle-leeftijden
Volwassenen
Ouderen
Koppel
Prijs € 50 per persoon

Top chefs tour Tilburg

VVV Tilburg

Top chefs tour Tilburg

Dag 2

Vandaag start je de dag met een heerlijk ontbijt in het hotel zelf, met alles erop en eraan.

Als je een kunstliefhebber bent, kijk je vast al uit naar het bezoek aan De Pont Museum. Moderne kunst bezichtigen in een voormalige wolspinnerij kan in dit museum en is vanaf 11:00u geopend. Het kunstwerk van Anish Kapoor, dat bij de entrée staat in de open lucht, Sky Mirror genaamd, is het meest gefotografeerde object van Tilburg. De oude fabriek met grote, lichte zaal en intieme 'wolhokken' vormt een mooie omgeving voor veel kunstwerken. Het museum toont hedendaagse beeldende kunst uit binnen- en buitenland. Naast een permanente opstelling van werk uit de eigen collectie, zijn er jaarlijks drie grote en enkele kleinere tentoonstellingen. Museum De Pont scoort hoog bij liefhebbers van hedendaagse kunst.

Na het bezoek aan het museum kan je lunchen bij Thrill Grill. De hamburgerzaak Thrill Grill aan het Piusplein serveert klasse burgers van de bekende 'meesterchef' Robert Kranenborg. Je kan hier vanaf 12:30u terecht voor een lunch, later kan natuurlijk ook!

Als je je buikje rond hebt gegeten, is het tijd om de fiets in te leveren bij Guill van de Ven. Je kan nu nog makkelijk lopend de stad in om te shoppen bij zowel de grote winkelketens, zoals Primark, Hudsons Bay, Zara, Decathlon, H&M (Home), als de kleine zelfstandige boek-, delicatesse- en kledingwinkels en de conceptstores.

Nog niet klaar met ontdekken? Laat je door de VVV helpen aan andere tips!

 

Contactinformatie

VVV Tilburg
Koningsplein 251 013-5323720
5038 WK,   Tilburg vvvarrangementen@tilburg.nl
Nederland www.vvvtilburg.nl/
Dagdeel
Tijdsbestek Niet aangegeven
Aantal personen 2
Leuk voor Jongeren
Ouderen
Koppel
Familie
Collegas
Prijs € 50 per persoon

Top Chefs Tour Tilburg

Top Chefs Tour Tilburg

De top chefs tour in het mooie Tilburg voor twee personen, €50,00 p.p.

Contactinformatie

Top Chefs Tour Tilburg
Spoorlaan 434a 0135323720
5038 CH Tilburg, Tilburg vvvarangementen@tilburg.nl
 

Inhoud arrangement

1 Top Chefs Tour Tilburg Dag 1Om 10:00u starten jullie bij V...

2 Top chefs tour Tilburg Dag 2Vandaag start je de dag met ee...

3 Top Chefs Tour Tilburg

De top chefs tour in het mooie Tilburg voo